בחודש ינואר 2006 פרסם CNN מאמר שבדק את שוק הנדל"ן בארה"ב. המאמר ציין מהן הערים שבהן מחירי הנכסים מנופחים מול ערכם האמתי, הראלי. המחקר בדק 213 ערים וברוב הערים שנבדקו היו מחירי הנכסים גבוהים ממחירם הראלי. השוק היה אז בשיאו והמחירים לא המשיכו לעלות עוד הרבה לאחר מכן. ארבע שנים מאוחר יותר, בינואר 2010, התמונה שונה לגמרי. בבדיקה חוזרת נמצא כי מתוך 330 ערים שנבדקו הפעם רק ב- 88 מחירי הנכסים נמצאים מעל למחירם הכלכלי (Overvalued). בכל שאר הערים המצב הפוך כלומר מחיר השוק של הנכסים זול מול מחירם האמתי (Undervalued).
את הרשימה של הערים בהם מחיר הנכסים נמוך ממחירם האמתי פותחת בשנת 2010 לאס וגאס שנפגעה מאוד במשבר האחרון. מחירי הנכסים בעיר נמוכים ב- 41.4% ממחירים הראלי נכון לתחילת שנת 2010. במקום השני והרביעי נמצאות שני ערים בפלורידה ובמקום השלישי עיר קטנה בשם מרסאר שבקליפורניה.
החישוב נעשה ע"י שימוש במחירי חציון (Median) של נכסים בערים השונות ופקטורים כמו צפיפות האוכלוסין, הכנסה לנפש ונתונים היסטוריים. החישוב שנעשה בשנת 2006 הוכיח את עצמו כמדויק בראיה היסטוריית. השווקים שסומנו כמנופחים נפגעו מאוד ונראים בסקר החדש כהזדמנות השקעה מצויינת.
החוקרים מציינים שבבדיקות שעשו נמצא שלאחר שבועה מתנפצת אין חזרה של מחירי הנכסים לנורמה אלא ירידה מתחת לנורמה למשך פרק זמן מסוים. ההסבר לתופעה נעוץ בבניית יתר של קבלנים בזמן השיא כך שנוצר מלאי גדול שאין לו דורש. בנוסף, הקונים אינם מרגישים בטוחים לרכוש והבנקים אינם מרגישים בטוחים לממן את הרכישות. השילוב של היצע רב, חוסר במימון בנקאי וחששות אצל הקונים מושך את השוק למטה לפרק זמן ארוך מהצפוי.
היום ניתן לרכוש במספר מדינות בארה"ב נכסים במחירי שפל של כ- 500 דולר למטר בנוי. רכישה בעזרת חברה מקצועית תאפשר למשקיע לרכוש נכס מניב במחירים שלא נראו בשוק מזה זמן רב. התשואה הגבוהה מהשכרת הנכס בשילוב עם רווח הון צפוי עם חזרתו של השוק למחירים ראליים הופכת את ההשקעה לכדאית.
שילוב של מימון בנקאי בשלב הרכישה או בשלב מאוחר יותר יכול להפוך את ההשקעה למצוינת. בנוסף, דולר נמוך הופך את השקעת הנדל"ן המצוינת להשקעה פיננסית טובה ומגדיל עוד יותר את הכדאיות של ההשקעה בארה"ב היום.